Foredrag om kafferistning

Et foredrag om grundlæggende ristekendskab af Michael de Renouard

kafferisterDet er svært tilfredsstillende at kunne riste sin egen kaffe. Det er imidlertid sværere end det ser ud, hvis kvalitets kontinuitet skal opnås i hver eneste rist. Hvad der for dig er kvalitet i en kop kaffe, kan være noget negativt for en anden kaffedrikker. Hvilke smagskarakteristika vil du fremhæve i kaffen? Alle kan riste fra grøn til brun, men det skal smage godt. Man skal kende potentialet i sine bønner og riste dem udfra den information som man kan få tilgang til før og efter ristningen. Smagen er selvfølgelig det altafgørende parameter. Man skal brygge sine bønner optimalt ud fra bønnernes vandopløselighed, vandkvalitet og kværningsgrad etc. Nogle kaffer smager bedst ved brug af f.eks 55 gram kaffe pr. liter og andre ved 70 gram. For at blive en god kafferister må du have godt kendskab til kaffebrygning.

Få et indblik i risteprofil design, kritiske temperatur punkter, rate of rise, bønneknæk etc. Vi gennemgår grundlæggende viden om riste kemi, med udvikling af aromatiske komponenter samt syre og sukkerarter i kaffebønner.

Foredraget varer i tre timer. To timers foredrag inkl. 15 min Q&A. Vi afslutter undervisningen med en cupping af udvalgte kaffer fra Kaffe & Co og The Factory Roast Lab Copenhagen (Århus) og fra The Factory Roast Lab Copenhagen (København).

Kurset holdes i København 25. august, d. 27. august i Århus. Begge dage fra kl. 18.00 – 21.00. Begrænset antal pladser, 15 stk.

Pris: Kr. 250,- (SCAE medlemmer – fra Barista medlems niveau) Kr. 400,- (for ikke SCAE medlemmer). Medlemsnummer bedes oplyst ved tilmelding.

Tilmelding til Michael de Renouard, mdr@thefactorycoffee.eu.

Bliv medlem hos SCAE og få masser af medlemsfordele af dit medlemsskab.

Aarhus (27. august): kaffesække
MokkaHouse.dk
Bredskiftevej 18
8210 Århus V

København (25. august):
The Factory Roast Lab Copenhagen ApS
Refshalevej 163A, st.th.
1432 København K